Madani Saqr LIA


Img

Syntynyt: 14.06.2011
Rotu: Arabialainen täysiverinen
Verilinja: SEA
Sukupuoli: ori
Väri: ruunikko
Säkäkorkeus: 154cm

VH: VH11-003-0460
AHAC: 00004863
Painotus: western
Taso: pleasure
Omistaja: al Qismat Arabians (VRL-00555)
Kasvattaja: Shyalia FarmMadani Saqr LIA eli Sakke on hyvin isänsä kaltainen. Se on innokas oppimaan uutta, ihananluonteinen ja vieläpä väriltäänkin kaunis ruunikko kuten isänsä. Sakke oli kuitenkin jo varsana hieman omapäisempi, ja sen kanssa joudutaan joskus vähän muistelemaan, että mitenkäs ne säännöt menivätkään ja kuka on pomo. Viimeksi Sakke päätti rynniä tarhan porttien läpi ollessaan vielä kiinni. Meillähän on ollut sellainen sääntö, että hevoset talutetaan tarhaan, ne käännetään pää takaisin tallille päin, irrotetaan riimunnaru ja päästetään irti. Noh, tämä sääntö on hieman unohtunut, kun kaikki hevoset ovat niin kilttejä ja mitä se muutenkaan haittaa, jos pollella on kiire tarhaan. Noh, Sakke muistutti eräs päivä, mitä se haittaa. Portti ei hajonnut, mutta taluttaja roikkui Saken perässä mudassa ja loukkasi jalkansa siinä rytäkässä. Sakke talutettiin tarhaan hetken aikaa ketjulla ja rynniminen unohtuikin sitten.

Sakke on ori ja orimaisuus on ja tulee aina olemaan osa sitä ja sen luonnetta. Jokakeväinen machoilu, vahvuus edestä ja keskittymiskyvyn vähentyminen ovat Sakelle tyypillistä, samoin kilpailupaikalla kimakka hirnuminen, kaula kaarella esiintyminen ja korskahtelu kuuluvat pakettiin. Kaikesta tästä huolimatta Sakke on kuitenkin erittäin kiltti ja tallissa rauhallinen, kiva hoidettava. Ratsuna se vaatiikin sitten hieman kokeneempaa ratsastajaa. Sakke vie aloittelijoita kuin pässiä narussa eikä anna mitään ilmaiseksi, joten tästä syystä Sakella ratsastavat vain tallin kokeneimmat hevostelijat.

Sakke kilpailee isänsä tavoin westernin rauhallisempi lajeja, eli pleasurea, horsemanshipiä ja ridingia. Sakke ei ehkä ole paras mahdollinen hevonen näihin lajeihin, mutta treenaamme kovasti kehittyäksemme. Saken keskittymiskyky on joskus hieman rajallinen ja se on hieman säpäkkä, joten riittävän rauhalliset liikkeet eivät aina löydy. Sakke ei kuitenkaan sovellu vauhtilajeihin ollenkaan, sillä se kuumuu herkästi nopeilla laukkapätkillä.
© Päivie

Madani Numair al Rayad++
Amir Shael al Bahreyn Shakir el Marwan
Dana al Bahreyn
JJ Noble Onyx+++ GR Faleeh
Abraxas bint Abu
Saqirah al Qismat++++
Casino Poker ala Shahir M
Playing Night P
Shererazade++++/ Shalomon
Shabira


01.02.2012 o. Madani Sakhr LIA e. Pocahontas LIA
01.02.2012 o. Madani Najmah LIA e. Nabile LIA
20.02.2012 t. Masarrah al Najya e. Allihmyir Nur
07.05.2013 t. Mada al Qismat e. Alaia al Qadir
13.09.2014 o. Madani Najid al Qismat e. Sajara Jamila al Qismat
28.01.2016 o. Mansur al Qismat e. Mandisa Wid
virtuaalihevonen - a sim game horse
Kuvat © Arabians LTD