Coconut Ice du Noir

Virtuaalihevonen - Sim Game Horse

Sveitsiläinen ratsuponi (56.25%), ori - mustankimo, 141cm
syntynyt 12.5.2016, 10v
VH17-029-0105 - Estepainotus: 110cm
Omistaja: TK (VRL-00555) - Kasvattaja: Noir Poneys de Sport
Ent. omistaja: Sinte VRL-10636


© Vapaasti by AK

Luonne

Lumivalkoinen Coconut Ice du Noir ihastuttaa suloisella ulkonäöllään – mutta luonne onkin aivan toista maata! Suloisesta ulkonäöstään huolimatta Coco on haastava käsitellä ja ratsastaa. Ilkeä tai pahansuopa Coco ei missään nimessä ole, se on vain luonteeltaan erittäin vilkas!

Coco kannattaa hoitaa käytävällä. Sen menojalka vipattaa niin vimmatusti, ettei se malttaisi pysyä aloillaan harjauksen aikana. Satuloimisesta se ei pidä lainkaan, ja silloin hoitajan kannattaa olla tarkkana, ettei Coco pääse näykkimään. Coco on poni, jolle täytyy jo alusta alkaen näyttää kuka määrää. Coco on haastava taluttaa. Se steppailee ja olisi jo menossa tuhatta ja sataa hoitajan edellä, mikäli johtajuusasiat eivät ole kunnossa. Coco kannattaa taluttaa ketjun kanssa ja ehdottomasti hanskat kädessä, mikäli ei halua hiertymiä riimunnarusta.

Ratsastettaessa Coco on erittäin haastava. Jos se huomaa, että ratsastaja on hieman epävarma ja antaa helposti periksi, se katsoo asiakseen olla tekemättä yhtään mitään. Coco osaa myös esittää pelkäävänsä jokaista kiveä ja kantoa, mikäli huomaa ratsastajassaan epävarmuutta – varman ja päättäväisen ratsastajan kanssa Coco kävelee pelottavienkin asioiden ohitse sen suuremmin kauhistelematta. Sinkoilut ja pukit eivät ole mikään uusi käsite tämän ponin kanssa, ja ratsastajalla täytyykin olla hyvä tasapaino selässä pysyäkseen. Orin ratsastaminen hyville avuille ja kauniiseen muotoon vaatii taitoa ja varmaa otetta. Osaavan ratsastajan kanssa ori yltää kuitenkin helppo A -tasolle, ja esteillä jopa 110 sentin radoille. Tutun ratsastajan kanssa Coco on myös mainio hevonen kisaradoille.

Valitettavasti Coco ei ole kovin maastovarma hevonen, minkä takia en suosittele maastoon lähtemistä ilman kaveria. Maastoiluun kannattaa myös varautua turvaliivillä. Suuressa hevosporukassa maastoillessa Coco osaa käyttäytyä paremmin, mutta sillä on pahana tapana lähteä ohittelemaan edellä meneviä ratsukoita.
© Sinte

Sukutaulu ja jälkeläiset

Dippoldiswalde
DRP, mkmkrj, 144cm
Dippoldi
DRP, mkmkrj, 144cm
Remacale Sebastian
hol, mkm, 158cm
Denh's Wal Wal
nf, rtkm, 144cm
Kingsman's Dorothea
conn, rnvkkkm, 146cm
Kingsman's Dipper
conn, rtkm, 148cm
Kingsman's Donnabella
conn, rnvkk, 143cm
Goldgate Coco
DRP, rn, 140cm
la Cométe d'Oiseau
belg. rp, rn, 143cm
Orque
ox, m, 150cm
Vers le Bas
belg. rp , rn, 139cm
Goldgate Kokos
drp, m, 141cm
Goldgate Schokolade
drp, trn, 145cm
Goldgate Alessa
drp, rt, 140cm

Kilpailut (vain sijoitukset)

  Päivämäärä Jaos Järjestäjä Luokka Tulos
01. 00.00.0000 xRJ Paikka Luokka 00 / 00


© Vapaasti by AK

Päiväkirja

08.04.2017 - Kaksi uutta ponia
Eräällä reissullani Suomeen bongasin paikallislehdestä Metsälammen Ratsutallin lopetusilmoituksen ja maininnan myytävistä hevosista. Olin kuullut Metsälammen kasvattaneen muutamia shetlanninponeja, joten päätin lähtea vilkaisemaan olisiko poneja päätynyt myyntiin asti. Ja olihan niitä! Valinnan vaikeus oli suuri, mutta tavallaan onni oli että ponit olivat kovin samansukuisia keskenään - ehkä selviäisin tältä reissulta ilman rekkalastillista poneja. Jo paljon menestystä niittänyt iäkkäämpi shettistamma Ethereal Fiasco F hurmasi minut heti luonteellaan ja olemuksellaan. Ihmettelin hieman moisen tamman myyntipäätöstä, mutta en jäänyt kyselemään vaan tein kaupat. Samalla mukaan lähti ratsuponiori Coconut Ice du Noir, johon ihastuin siinä piilevän potentiaalin ansiosta.

Ella ja Coco saapuivat myöhään illalla tallille Irlantiin. Molemmat olivat selvästi matkasta väsyneitä joten oli hyvä, että ponit pääsivät suoraan talliin ja yöpuulle. Coco pyrki parhaansa mukaan pyörimään kuin hyrrä matkalla ulkoa talliin ja ensimmäistä kurinpalautusta päästiinkin pitämään heti kättelyssä. Pitkään ponin kanssa ei tarvinnut taistella ja siitä näki matkan vaikutuksen. Jätin Cocon talliin mutustamaan yöheiniään ja lähdin suunnittelemaan orille viikko-ohjelmaa - huonosti käyttäytyviä poneja en todellakaan aikonut pitkään katsella.© Feadan Ponies 2016 - 2018
Ulkoasu © Jasny (VRL-01414) - Taustakuva © Yldist
virtuaalitalli / sim game stable