Whitelake Daniel

Virtuaalihevonen - Sim Game Horse

New Forest, ori - ruunikko, 143cm - syntynyt 12.08.2004, 9v
VH14-027-0162 - Estepainotus: HeB, 110cm
Omistaja: TK (VRL-00555) - Maahantuoja: kitta

Ch

KTK-I
21 + 20 + 23 + 21 = 85p
11/2014© Pulmu

Luonne

Daniel ei ole ihan se tyypillinen newforestinponi. Yleisesti ottaen kyseiden rodun edustajathan ovat helposti käsiteltäviä ja kilttejä tapauksia, mutta Danny on poikkeus. Orilla on erittäin luja oma tahto höystettynä reilulla annoksella itsepäisyyttä. Hankalaksikin tuota on haukuttu eikä mikään ihme. Ori tietää tasan tarkkaan jos käsittelijä ei ole varma itsestään ja ottaakin tilanteesta kaiken irti. Määrätietoinen ihminen saa kyllä orin toimimaan, mutta mikään ei silti tapahdu ilmaiseksi.

Helpommalla pääsee, kun Danielin sitoo suosiolla kiinni hoitaessa. Ori pyörii mielellään kuin hyrrä karsinassa, vaikka hoitotoimenpiteistä yleensä nauttiikin. Vaikuttaa vain siltä, että herralta pääsee välillä unohtumaan ihmisen läsnäolo ja ori touhuilee omiaan. Tekee herra sitä kyllä kiusallaankin varsinkin silloin, kun harjan toisessa päässä on vähääkään epäröivä henkilö.

Yleisesti ottaen päättäväisyydellä pääsee pitkälle. Orille täytyy vain näyttää kuka määrää ja että kaikesta irvistelystä ja venkoilusta huolimatta asiat tehdään juuri niin kuin ihminen haluaa. Täysin kilttiä ja temppuilematonta orista ei kuitenkaan taida saada koskaan.

Daniel vaatii päättäväisen ja kokeneen käsittelijän myös selkäänsä, sillä täysin aloittelijoilla ori ei toimi sitten yhtään. Herra kyllä tunnistaa osaako selässä istuja asiansa, eikä epäröi heittäytyä hankalaksi pienestäkin ratsastajan epävarmuuden merkistä. Pelkät kyydissä matkustajat ori yleensä lähettää pienelle ilmalennolle, joten hereillä kannattaa pysyä. Osaava ja päättäväinen ratsastaja saa Dannyn hyvät puolet esille helposti. Orilta löytyy suorastaan loppumatonta intoa hyppäämistä kohtaan, mikä sitten näkyykin myös tuloksissa. Esteestä kuin esteestä mennään yli, eikä ori pahemmin kiellä tai jää tuijottamaan esteitä. Ratsastaessa orille pärjäävätkin myös nuoremmat ihmiset, kunhan vain ovat tarpeeksi kokeneita.

Matkustelu on Danielille tuttu juttu, eikä minkäänlainen kuljetusvehje saa sen suurempia reaktioita aikaan. Kisapaikoilla löytyykin sitten sitä orimaisuutta, sillä pitäähän muille hevosille esittää. Riimun kanssa oria ei kannata yrittääkään taluttaa, sillä herra saattaa suorittaa pyörähdyksiä ja muita hauskoja singahduksia täysin varoittamatta.

Muut hevoset eivät oikein koskaan ole olleet Danielille mitenkään kiinnostavia. Tammat ori huomioi kiima-aikana, mutta muuten herra ei niillekään viitsi suoda sen enempää huomiota. Joskus herra kuitenkin tykästyy johonkin oriin tai ruunaan ja sitten sitä ollaankin erottamattomia parhaita kaveruksia.

Sukutaulu ja jälkeläiset

Extra Revellion
nf, srt, 144cm
Redcup Winston
nf, trt, 146cm
Mr Winslow
nf, rn, 145cm
Cup of Hearts
nf, prt, 142cm
Rosalina
nf, rn, 145cm
Red Charmer
nf, trn, 138cm
Caroline
nf, rtkm, 143cm
Whitelake Babyline
nf, trn, 145cm
Koda
nf, trn, 140cm
Got The Journey
nf, trn, 139cm
Pearl Dance
nf, rt, 143cm
Whitelake Sasha
nf, prn, 142cm
Sand Castle
nf, km, 140cm
Whitelake Daisy
nf, rn, 141cm

02.01.2015 tamma Poniniemen Birna e. Lynshamn Bera
27.06.2016 tamma Roanoke Misty Denver e. Fayrock Misty Mae

Kilpailut (vain sijoitukset)

  Päivämäärä Jaos Järjestäjä Luokka Tulos
01. 17.03.2012 ERJ Nerian 110cm 6 / 40
02. 04.04.2012 ERJ Nerian 100cm 3 / 40
03. 15.12.2014 ERJ Untuvapilvi 110cm 2 / 16
04. 16.12.2014 ERJ Untuvapilvi 110cm 2 / 16
05. 18.12.2014 ERJ Untuvapilvi 110cm 2 / 16
06. 19.12.2014 ERJ Untuvapilvi 110cm 1 / 15
07. 23.05.2017 ERJ Belja Trakehners 110cm 3 / 30
08. 24.05.2017 ERJ Belja Trakehners 110cm 3 / 30

  Päivämäärä Jaos Järjestäjä Luokka Tulos
01. 17.03.2012 KRJ Nerian HeC 3 / 19
02. 18.03.2012 KRJ Nerian HeC 3 / 19
03. 01.04.2012 KRJ Nerian HeB 2 / 23

  Päivämäärä Jaos Järjestäjä Tulos Päätuomari
01. 06.09.2014 NJ Untuvapilvi irtoSERT pipariina
02. 10.09.2014 NJ Marvel Ponies irtoSERT Welby
03. 21.10.2014 NJ Untuvapilvi irtoSERT Welby

© NF-kuvia

Päiväkirja

19.01.2012 - Uusi poni?
Jo jonkin aikaa olin haaveillut uudesta kilparatsusta ja pitkän pohdinnan jälkeen päädyinkin harkitsemaan ponia. Ikävä kyllä hevosihmisenä en yhtään tuntenut ponipiirejä, joten lähdin selvittämään asiaa netin kautta. Eräältä foorumilta löysinkin sitten suomalaisen Luxus Poniesin nettisivuille. Tallin omistaja Kitta mainosti sivuillaan poneja, joita oli mahdollista hankkia hänen kauttaan ulkomailta. Siltä istumalta otinkin Kittaan yhteyttä.

Tutkiskelimme yhdessä monen monta vaihtoehtoa, mutta sopivaa ei vain tuntunut löytyvän. Lopulta tajusimme katsoa jo Suomen puolelta löytyviä tuontiponeja, jotka Kitta oli aikaisemmin hankkinut ja sieltä se helmi sitten löytyikin. Kitta oli hankkinut Danielin eräältä myyntitallilta pelkän videon perusteella. Ponia oli mainostettu mahtavilla liikkeillä ja mahdollisuudella tähdätä korkeammillekin esteille ja video oli nämä väitökset tosiksi todistanut.

Yleensähän new forestit ovat helppoja joka heppatytön poneja, mutta Daniel on siitä porukasta poikkeus. Kovapäinen ja voimakkaan, itsepäisen luonteen omaava ori oli kiertänyt useamman pikkutytön kisaponina jo nuoresta lähtien. Tuloksia oli syntynyt, mutta hankalahkon luonteen takia ori oli aina päädytty myymään eteenpäin. Usean mutkan kautta Daniel olikin sitten päätynyt tälle brittiläiselle myyntitallille ja sieltä Suomeen Kitan talliin.

Ihastuin Danieliin jo ensisilmäyksellä, mutta tunne ei tainnut olla molemminpuolinen. Tajusin jo heti kättelyssä, että elämä Danielin kanssa tulisi olemaan haasteita täynnä. En silti voinut vastustaa ja koeratsastuksen jälkeen päädyinkin saman tien tekemään kauppapapereita.


13.05.2014 - Puomitunnilla Havimäessä
Daniel ei ole mikään helppo ratsu, se on tullut todistettua monen monta kertaa. Olin kuitenkin suorastaan yllättäen löytänyt orille suorastaan täydellisen junnuratsastajan. Serkuntyttöni Meri oli kerran ollut mukanani tallilla, ja varovasti kysynyt saisiko kokeilla Danielia. Tiesin hänen ratsastaneen jo useamman vuoden, joten uskalsin lopulta antaa tytön kokeilla. Alkuongelmien jälkeen Meristä ja Danielista oli tullut hyvätkin ystävät ja nykyisin tyttö kävikin säännöllisesti ratsastamassa ponilla

Meri itse ei ollut kovin kokenut esteillä, joten ajattelin Danielin olevan hänelle juuri sopiva opetusratsu esteille. Kiertoteitä kuulin että Havimäen Ratsastuskoulu tarjosi satunnaisesti tunneilleen paikkoja myös ulkopuolisille ratsukoille, joten otin puhelimen käteeni ja ilmoitin Merin ja Danielin puomitunnille.

Tunti itsessään meni varsin hyvin, vaikka Daniel tyypilliseen tapaan järjestikin kunnon shown pihaan saapuessaan. Sekä Meri että Daniel saivat varmasti tunnista paljon ajateltavaa ja harjoiteltavaa.© SN

Valmennukset

17.12.2014 - Estevalmennus Untuvapilvessä
Valmennus oli osa Untuvapilven Jouluriehaa, valmentajana toimi Emmu

Kun TK saapui kentälle Danielin kanssa, tanssahteli poniori menemään kevyin askelin rinta rottingilla ja ratsukon osapuolilla oli hieman erimielisyyksiä käsitteestä alkukäynnit. Daniel olisi mielellään osoittanut olevansa 'äijistä äijin', mutta myöntyi kuitenkin kävelemään hieman pidemmällä ohjalla, vaikkakaan ei kovin rentona. Alkuverryttelyissä oli hieman erimielisyyksiä sen suhteen, tuliko ratsastajan ihan kaikkia apuja kuitenkaan kuunnella. Poniori tuntui kyseenalaistavan sen, oliko ihan jokaiseen kulmaan pakko mennä tai jokaista siirtymistä toteuttaa vaaditulla tarkkuudella. TK:n täsmällisellä ratsastuksella Daniel kuitenkin lopetti turhat kyselemiset ja alkoi toimimaan ratsastajansa ohjeiden mukaisesti.

Aloittaessamme suoralla olevilla ravipuomeilla onnistui poniori kuin ihmeen kaupalla vääntämään itsenä niin vänkyrään, että se luisui uralta ulos ja väisti puomit. Tälle löytyikin nopeasti syy poniorin selästä, sillä tämä tapaus selkeästi osasi käyttää ratsastajansa virheitä hyväkseen. Kun TK:n avut oli korjattu tasapainoisiksi ja napakoiksi ja pyydettyäni häntä vielä ottamaan raipan kaulaa vasten tueksi, suoritti Daniel tehtävän täsmällisesti ja ravasi helposti puomien yli. Kun ravissa ei ollut ongelmia, ei niitä ilmennyt samassa tehvässä enää laukassakaan. Hyppäämisen aloitettuamme oli kuitenkin toinen ääni kellossa. Vaikka Daniel hyppäsi kevyesti ja hyvin, käytti se hyväkseen välittömästi tilannetta, jossa ratsastaja ei ollut ihan kartalla. Tällöin se lähti erittäin herkästi esteiden ohi kiihdyttäen vielä vauhtiaan ja purren kuolaimeen kiinni. Ongelmien kautta kuitenkin pääsimme työstämään juuri tälle ratsukolle hyödyllisiä asioita ja valmennuksesta saatu hyöty oli varmasti moninkertainen. Loppuvalmennusta kohden Danielin ratsastettavuus parani ja poniori ylitti esteet hyvällä hyppytyylillä ratsastajan pyytämässä vauhdissa.

Loppuverryttelyissä Daniel oli niin nöyrän oloinen, ettei siitä olisi uskonut, kuinka paljon työtä tuon eteen oli vaadittu. Se ravasi kauniissa peräänannossa tyytyväisenä ja kevyen oloisena ja loppukäyntienkin aikana se säilytti rentoutensa. Tällöin annoin ratsukolle myös palautetta tunnista: ”Daniel vaikutti tänään näkemäni perusteella melko haasteelliselta tapaukselta, mutta ratsastit sitä hyvin ja onnistuit tuomaan poniorin potentiaalin esiin, vaikka se olikin kovan työskentelyn takana. Ei ole helpointa ratsastaa tällaisella tapauksella, mutta se varmasti opettaa sinua paljon. Danielin velmuudesta huolimatta pidin siitä erittäin paljon ja seuraankin mielenkiinnolla tulevaisuuttanne kilparadoilla. ”
© Feadan Ponies 2016 - 2018
Ulkoasu © Jasny (VRL-01414) - Taustakuva © Yldist
virtuaalitalli / sim game stable