Feadan Ponies

Little Big Hero

Virtuaalihevonen - Sim Game Horse

Shetlanninponi, ori - ruunikko, 98cm - syntynyt 17.05.2011, 13v
VH15-017-0770 - Yleispainotus: HeC, 40cm
Omistaja: TK (VRL-00555) - Ent. omistaja: Savikko / VRL-14236

KTK-II
19 + 18 + 18 + 18 = 73p.
08/2017© Suomen Hippos / Pirje Fager-Pintilä

Luonne

Hero on luonteeltaan herttainen, mutta pirteä oripoika. Aina ponin kanssa touhutessa on hyvä pitää silmällä sen tekemisiä, sillä se saattaa olla välillä aika pirullinenkin tapaus. Kun Hero sille päälle sattuu, se kiusaa hoitajaansa minkä kerkeää karkailemalla, taluttaessa pysähtelemällä sekä harjojen kanssa leikkimisellä. Ori tarvitsee siis rautaiset hermot omaavan ihmisen kanssaan touhuilemaan. Mutta vaikka ori onkin välillä pikku paholainen, se on välillä oikein saurankipeä ja on koko ajan vaatimassa rapsuttelua sekä hellimistä. Hero tykkää tarhassa aina pyöriä siinä mutaisimmassa kohdassa, joten varsinkin syksyisin hoitajan täytyy varautua pitkiin harjaussessioihin.

Ratsastettavuutensa takia ylipäätänsä ostimme Heron Savikkoon. Se on kuuliainen ja kuuntelee ratsastajan apuja herkeämättä. Ori yrittää aina parhaansa miellyttää ratsastajaansa oli se sitten jalkojen solmuun vääntäminen koulukiemuroilla taikka menemällä minkä esteen ylitse tahansa. Harvemmin Heroa näkee tekemässä tuhmuuksia taikka kieltelemässä esteille, eikä hän edes taida tietää mikä on pukki taikka miten sellaisen voi tehdä. Turhan päiten säikähtäminenkään ei kuulu ponin tapoihin ollenkaan. Kuitenkin äkkinäiset liikkeet taikka kovat äänet saattavat joskus hieman säikyttää Heron, mutta se ei kyttäile tai tee muutakaan sellaista. Ja vaikka Herolla onkin pienet shetlanninponin askeleet, ne ovat yllättävänkin pehmeät ja pyörivät. Myös orin askellajeja on helppo muuttaa vaikka mihin suuntaan ja vaikka maailman ääriin!

Esteillä Hero on sellainen "kovaa ja korkealta" -tyyppi. Se jättää esteitä hypätessään yleensä melko reippaastikin ilmavaraa, jottei vain koskisi puomeihin ollenkaan. Myös vauhtia löytyy kavioista esteradalla. Estekilpailuihin Hero on kätevä tapaus, se harvoin kieltelee ja kääntyy vaikka pennin päällä. Vaikkei orilla kapasiteettiä kovinkaan korkealle olekaan, se pärjää silti hyvin omalla tasollaan.

Vieraassa paikassa ori ei ole moksiskaan, joten se toimii siinäkin mielessä hyvin kilpailuissa. Koppiin menee hyvin ja matkustuskin sujuu usein vaivatta. Kengitys, raspaus sun muut huoltotoimenpiteet sujuu myös hyvin. Täytyy kuitenkin muistaa, että Hero pitää aina aidata sähköjen kanssa, muuten se etsii jonkun pienen kolosen, josta sitten puikahtaa karkuteille. Minnekään tallipihaa pidemmälle ori ei yleensä lähden huitelemaan, mutta rehuvarastossa liikasyönti saattaa aiheuttaa mahavaivoja.

Kärryjen edessä Hero ei ole kovinkaan kauaa ollut, mutta toimii siinäkin lajissa ihan näppärästi. Tiukat kurvit sun muut saattavat tuottaa hieman hankaluuksia, mutta rennot maastolenkit kaverin kanssa luonnistuu paremmin kuin hyvin. Kärryjen edessä Hero on ehkä hieman säpsympi tapaus kuin normaalisti, mutta silti yleensä hyvin hallinnassa. Pari kertaa ollaan säikähdetty rikki mennyttä varustetta, mutta niistäkin ollaan yleensä onneksi päästy ylitse, eikä kammoja ole jäänyt ollenkaan.
© Janella

Sukutaulu ja jälkeläiset

Little Big Man
she, rn, 100cm
Choice to Choose
she, rn, 99cm
Let Me Hear You Louder
she, rn, 98cm
You Opened Your Eyes
she, rt, 96cm
Running From Your Lies
she, m, 94cm
Taking Away
she, m, 99cm
Romantic Gestures
she, m, 98cm
Anywhere We R
she, rn, 99cm
Looking Far Away
she, rn, 100cm
These Moments
she, rn, 98cm
Losing My Mind
she, rt, 97cm
Hoping For Winter
she, rt, 100cm
Emperor FUC
she, rt, 98cm
Watching Your Back
she, rt, 99cm

22.12.2015 ori Little Man SAW e. Hazy Rime
29.12.2015 ori Long Man SAW e. Hazy Rime
04.10.2017 ori A.D. Little Big Man e. Galatea

Kilpailut (vain sijoitukset)

  Päivämäärä Jaos Järjestäjä Tulos Päätuomari
01. 29.07.2016 NJ Savikko BIS1, MVA-SERT Jannica
???

Päiväkirja

23.01.2017 - Poninmetsästystä
Ei uskoisi kuinka vaikeaa on löytää shetlanninponioria. Epätoivoisena olin jo pitkään selannut Irlannin ja Britannian puolen myynti-ilmoituksia, mutta ponimarkkinoilla oli hiljaista. Lopulta täydellinen poni löytyi kuin vahingossa.

Olin pitkästä aikaa Suomessa vierailemassa vanhempieni luona, kun huomasin lehdessä ilmoituksen erään tallin lopetusmyynnistä. Miksipä en kävisi katsomassa? Se hässäkkä mitä ponin tuonnista aiheutuisi ei kyllä houkuttanut. Savikossa oli esillä monta upeaa ponia ja jos olisin pitänyt tallia Suomessa, olisin varmaan halunnut kaikki. Yksi poneista kiinnitti kuitenkin huomioni ylitse muiden.

Niin siinä sitten kävi että päädyin järjestelemään ponin matkaa Suomesta Irlantiin. Löytämäni poni, Hero, oli kuitenkin sellainen aarre että mitäpä sen eteen en olisi tehnyt. Matka sujui hyvin ja Hero asteli kuljetusautosta uteliaana ja energisenä pitkästä matkasta huolimatta.© Feadan Ponies 2016 - 2020
Ulkoasu © Jasny (VRL-01414) - Taustakuva © Yldist
virtuaalitalli / sim game stable