perustiedot

Hazard HRW VH-43254
20.04.2008, 9-vuotias* 150cm, VaB (pain. esteet)
holstein, ori om. TK (VRL-0555, LVR)
166cm, tummanruunikko kasv. Siiri K. / HR Warmbloods

* 3-vuotias 11.09.2008
Hazard HRW on virtuaalihevonen.

luonne

Hazard HRW - millainen hevonen nimestä tulee mieleen? Vähääkään englantia tunteville saattaa kehittyä mielikuva hevosesta, joka on lähes katastrofi itsekin. Hevosesta, joka aiheuttaa kaaosta ympärillään. Vaan ei meidän Hazard.

Tämä Hazard on nimensä vastakohta. Hyvinkin ruunamaisella käytöksellään ori onnistuu usein hämäämään ihmisiä, jotka sitä eivät tunne, eikä suotta, sillä pelkästään käytöstä kuvaillessa ensimmäisenä tulee mieleen mukavuudenhaluinen ja laiska ruuna. Liekö sitten varsana ollut pahakin terroristi, kun moisen nimen on saanut.
Yleisesti ottaen Hazard on helppo käsiteltävä, ja miellyttävä työkaveri. Hoitaminen on suurimmilta osin helppoa, sillä yleensä ori vain seisoo paikallaan puoliunessa ja nauttii harjauksesta. Mahtaisiko tuota pommillakaan saada hereille. Ainoat ongelmat ilmestyvät kavioiden puhdistuksessa, sillä kyllähän ison hevosen jalka painaa kun sitä lähes velttona roikottaa, eikä asiaa auta se että Hazardilla on tapana ottaa tukea kavioiden puhdistajasta. Toinen ongelmakohta on suitset, sillä siinä vaiheessa ori meinaa olla jo niin unessa ettei pyyntöjä suun avaamisesta rekisteröidä. Mikäli oria vähän herättelee ennen suitsien laittoa, tuo aloittaa haukottelun ja se helpottaa asiaa. Satulavyön kanssa touhuilu ei tuota ongelmia, sillä eipä nukkuva pahemmin muista pullistella.

Rauhallisuudestaan huolimatta Hazard ei sovellu aloitteleville ratsastajille. Orin kanssa täytyy olla tarkkana, sillä laiska kun on, kuljeskelisi tuo paljon mieluummin omia reittejään. Hazard kaipaa ratsastuksen alkuun kunnon herättelyä, ja yleensä senkin jälkeen oria saa patistella työntekoon. Ei kuitenkaan ole kyse siitä, etteikö kykyä löytyisi vaan siitä, että Hazardin mielestä aikansa voisi paremminkin kuluttaa. Kunhan orin saa uskomaan että kyllä, nyt on pakko tehdä töitä, alkaa sujua.
Esteet ovat Hazardille se oma juttu. Yleensä laiskasta orista löytyy esteillä uusi vaihde, mutta mihinkään suuriin nopeuksiin ei silti päästä. Ori hyppää varovasti, ja pyrkii saamaan jonkun verran varaakin puomin ja itsensä välille.
Jos Hazardilta kuitenkin kysyttäisiin, niin kaikista mieluiten ori vain köpöttelisi maastossa maisemia katsellen. Siinä missä muut hevoset säikkyvät kiviä ja männynkäpyjä, Hazardia ei voisi moiset vähempää kiinnostaa. Maastoratsuna ori onkin todella hyvä valinta. Kannattaa kuitenkin muistaa, että ratsastajan on keskityttävä kertomaan orille minne pitää mennä, sillä orihan mielellään haahuilisi sinne minne nokka näyttää.

Rauhallisuutensa ja laiskuutensa vuoksi Hazard on helppo tapaus taluttaessa, kisapaikoilla, kengittäessä ja missä tahansa muualla minne ikinä omistaja keksiikään orin kiikuttaa. Hazard ei pahemmin hötkyile, vaan kisapaikoillakin tyytyy vain tarkastelemaan ympäristöään sen enempää liikkumatta kuin mitä on tarve. Ori ei juuri lajitovereistaankaan välitä, vaan viihtyy enimmäkseen yksin. Tottahan toki tammoille täytyy aina silloin tällöin esittää, mutta Hazard ei ole sitä tyyppiä joka huutelee tontin toiselta laidalta.

sukutaulu

Northernmost Killer PB
ERJ-I, YLA3
SeaSoul's Narvan
ERJ-II, YLA2
Sovereign (EVM)
Fawless Soul (EVM)
Despair-Ridden Heart
ERJ-III, YLA2
Trip To Nowhere (EVM)
Asphyxiate (EVM)
Illinois 54 Kiefer GER
ERJ-II, YLA2
Kleofas (EVM)
Lucienda (EVM)
Dohle-Nonstop Crivitz (EVM)
Aichtal (EVM)


jälkeläiset

Syntynyt skp Varsa Isä
00.00.0000 t/o varsa isä
00.00.0000 t/o varsa isä
00.00.0000 t/o varsa isä


kilpailut

ERJ

Päivämäärä Paikka Luokka Sijoitus
00.00.0000 kutsu luokka 0/0
00.00.0000 kutsu luokka 0/0
00.00.0000 kutsu luokka 0/0


NJ

Päivämäärä Paikka Luokka Sijoitus
08.08.2009 Rustler holsteinoriit 6/12, KUMA + JS
10.08.2009 Vorstal puoliveriorit 10/15, JS