Jerome al NajyaSyntynyt: 29.11.2014
Rotu: Arabialainen täysiverinen
Verilinja: SRA
Sukupuoli: ori
Väri: ruunikonkimo
Säkäkorkeus: 153cm

VH: VH18-003-0027
AHAC:
Painotus: saddle seat
Taso: classic
Omistaja: al Qismat Arabians (VRL-00555)
Kasvattaja: al Najya


Jerome al Najyan kohdalla täytyy todeta, että tämä ori on todellinen herrasmies. Jeromea voisi kuvailla jopa sielukkaaksi, se on hyvin kytköksissä ympäristöönsä ja reagoi herkästi pieniinkin muutoksiin. Erittäin hyvätapainen ori heijastelee varsinkin lähelleen työskentelevien ihmisten tunnetiloja kuin paraskin sielunpeili ja vaikka kärpäskimo itse on perusluonteeltaan rauhallisuuden perikuva, se voi kuitenkin heijastella käytöksellään ihmisen käytöstä eli hermostunut hoitaja saa Jeromenkin varuilleen ja toisinpäin. Toisaalta tämän orin kanssa on äärettömän helppoa työskennellä, kun on itse hyvällä tuulella.

Jerome on niitä persoonia, jotka pysähtyvät nuuhkimaan aina ruusuja matkan varrella, ajoittain jopa kirjaimellisesti. Tämä ori nauttii elämän pienistä iloista ja se on peruselintavoiltaan hyvin vaatimaton sekä vähään tyytyvä. Jerome viihtyy niin vapaana laitumella lajitovereidensa seurassa kuin lämpimässä kotikarsinassaan erityisen kylmänä pakkaspäivänä. Jerome ei pahemmin osoita mieltään mistään ja sen käsittely onkin siksi hyvin helppoa. Mutta kuten aiemmin mainittua, helppous katoaa kyllä jos asioista haluaa tehdä vaikeita eli omalla hermoilulla tai aggressiivisuudella Jeromestakin saa hankalan käsiteltävän.

Ratsuna Jerome vaatii aina alkuun vähän herättelyä, se on aina alkutunnista melko verkkainen ja kulkee mielellään kaula pitkällä sekä tasaisella askeleella. Kyllä ori kuitenkin siitä piristyy, kun lämmittelyn vaan aloittaa monipuolisesti ja antaa Jeromelle jotain mihin keskittyä. Pikkuhiljaa niistä askeleista alkaa löytyä sitä kaivattua lennokkuutta ja näyttävyyttä myös kentällä, ilman että kuuliaisuus tai herkkyys avuille kärsii. Maastossa Jerome taas on tottunut siihen, että siellä mennään löysin ohjin ja luonnosta nautiskellen eli mitään hurjasteluratsua tästä hevosesta ei pahemmin itselleen saa. Myös karjanajossa Jeromea voidaan käyttää tarvittaessa, siihen vain tarttuu turhan herkästi nautojen tunnetilat eli jos karjassa alkaa ilmetä hermoilun merkkejä, Jeromen ratsastajakin joutuu tekemään töitä ettei hänen ratsunsa pillastu muutaman mullikan tavoin.
© Break

Jericho*
Kabon Balaton*
Kasina
Kandalaksja Pasch Giant
Czorna
Nagrada
Egon Kossack
Amunitia
Negotka Kubinec
Palomara


virtuaalihevonen - a sim game horse
Kuvat © La Quercia