Cascade Morgans
Asukkaat Kasvatus Päiväkirja

Kasvatus

Kasvatamme terveitä ja luonteeltaan hyviä morganhevosia ratsukäyttöön kasvattajanimellä Cascade's. Tavoitteenamme on kasvattaa hevosia, jotka soveltuvat lajiin kuin lajiin ja suurin osa omista hevosistamme onkin allround-hevosia.

Jokainen yhdistelmä on tarkkaan harkittu ja hevoset todettu suvullisesti yhteensopiviksi. Jokaisella yhdistelmällä on jokin tavoite, johon haluamme syntyvän varsan yltävän. Hevosemme ikääntyvät reaaliaikaisesti ja pyrimme noudattamaan realistisuutta myös lisääntymisasioissa. Varsan sukupuoli ja väri selviävät arpomalla.

Varsa on mahdollista varata jo kohtuun, jokaisen astutusmerkinnän yhteydessä kerrotaan onko tuleva varsa myynnissä. Varsa muuttaa uuteen kotiinsa vieroitusajan jälkeen, vähintään kuuden kuukauden ikäisenä. Jokainen varsa myydään tunnistettuna ja rekisteröitynä sekä asianmukaisesti rokotettuna. Varsoja käsitellään päivittäin ja vieroitusikään mennessä ne osaavat kulkea talutettuna, olla kiinnisidottuna, nostaa jalkansa, antavat tarkistaa hampaansa, sietävät perushoitotoimenpiteitä ja ovat matkustaneet trailerissa ainakin pari kertaa. Jokainen meillä syntyvä varsa kasvaa laumassa ja totutetaan moniin asioihin maatilan koneista sateenvarjoihin.

Tilausvarsapyynnöt harkitaan tapauskohtaisesti, mutta huomioithan että hevosemme ikääntyvät ja kantavat varsaa reaaliaikaisesti. Mikäli ehdottomasti haluat tilausvarsan, ole liikkeellä ajoissa. Tammat astutetaan kesällä normaalin astutuskauden puitteissa ja varsat syntyvät seuraavana keväänä. Tästä ei poiketa.

Orit

Orimme ovat tarjolla jalostukseen astutuskaudella huhtikuun lopusta elokuun loppuun. Astutuskauden ulkopuolella kannattaa tiedustella pakastetta. Pidämme oreistamme yleensä muutamaa annosta pakastetta tallessa.

Mikäli olet kiinnostunut tietystä orista, ota yhteyttä sähköpostitse (tiikelikala(at)gmail.com). Mainitse mikä ori kiinnostaa, mille tammalle ja toivottu astutuspäivämäärä.

Kasvatin ostaminen

Kasvattimme myydään vieroitusikäisinä, aikaisintaan kuuden kuukauden iässä. Jokainen kasvatti myydään rekisteröitynä, rokotettuna, sirutettuna ja peruskäsiteltynä. Kasvatin mukana tulee riimu, naru, päiväkirja ja kasvattajan elinikäinen tuki.

Jokaisen kasvatin kohdalla uusi koti harkitaan tapauskohtaisesti ja mahdollisimman kasvatille sopivaksi. Kasvattimme lähtevät kaikenlaiseen käyttöön perhehevosista kilparatsuiksi. Tavoitteenamme on kasvattaa terveitä ja hyväluonteisia yleishevosia, jotka soveltuvat lajiin kuin lajiin.

Olethan ajoissa liikkeellä, mikäli kasvatti kiinnostaa. Tilausvarsa-asioissa liikkeellä on oltava todella ajoissa, sillä kaikki tapahtuu reaaliaikaisesti. Kohtuun myytävistä varsoista otetaan varausmaksu, joka palautetaan jos syntyvä varsa ei ole varattua sukupuolta.

Kyselyt kasvateistamme sähköpostitse (tiikelikala(at)gmail.com) asianmukaisesti otsikoituna. Kerrothan mahdollisimman selkeästi millaista hevosta haet, tulevaisuudensuunnitelmat sekä sivunäytön.

Myyntiehtomme ovat yksinkertaiset: perustietoja ei muuteta, kasvattaja tulee olla linkitettynä, osoitteenmuutoksista ilmoitetaan. Orikasvatin saa ruunata. Kasvatin saa myydä eteenpäin, mutta toivon että kasvattiani tarjotaan ensin minulle.

Kaikki kasvattimme myydään rekisteröityinä VRL:n hevosrekisteriin. Kasvattajanimi on Cascade's, tallitunnus CASC9400 ja syntymämaa Yhdysvallat.

Suunnitelmissa 2021

Astutetaan tammat Cherilyn Ion ja The Susceptance Ion. Orivalinnat vielä auki.

Palmetto Bay Ion on ultrattu tiineeksi orista Winterhill's Calgary. Varsa syntyy maalis-huhtikuussa 2021.

Red Hot Mary on ultrattu tiineeksi orista DD Ser Loras. Varsa syntyy huhti-toukokuussa 2021.

Ravenwood's Spring Morning on ultrattu tiineeksi orista Seeley Ion. Varsa syntyy huhtikuussa 2021.

Varsat 2020

08.04.2020 syntyi ruunikko orivarsa Cascade's Red Star Rising yhdistelmästä Zodiac Stars x Red Hot Mary. Varsa on myynnissä ja lähtee uuteen kotiin aikaisintaan lokakuussa.

01.06.2020 syntyi ruunikko tammavarsa Cascade's Vermillion Hope yhdistelmästä Vernal Equinox x Hoofprints. Varsa jää talliin, mutta tarjouksia otetaan vastaan.

01.06.2020 syntyi rautias tammavarsa Cascade's Manhattan Sun, yhdistelmästä Marc Feldini Ion x The Susceptance Ion. Varsa jää talliin.

Tämä on virtuaalitalli, kaikki sivuilla esiintyvä tieto on kuvitteellista. Tämä on virtuaalihevonen, kuvissa esiintyvällä hevosella ei ole mitään tekemistä sivun tietojen kanssa.

This is a sim game stable. This is a sim game horse. The horse in the pictures has nothing to do with the information on the page.

Ulkoasu © M Layouts & Jasny   |   Kuva © Mtntop Morgans