Cascade Morgans
Asukkaat Kasvatus Päiväkirja

Red Hot Mary

© Moonridge Morgans


Nimi Red Hot Mary Rekisterinumero VH16-059-0028
Syntymäaika 12.08.2016, 10v Rotu Morgan
Sukupuoli Tamma Väri, säkäkorkeus Ruunikko, 155cm
Omistaja TK (VRL-00555) Painotus Saddle seat, western
Kasvattaja Salpicar Koulutustaso Show, trail

KTK-I
VIR MVA Ch


Luonnekuvaus

Mary on monessa suhteessa luonteeltaan täysi kymppi: rauhallinen, reipas ja peloton. Tamman voi antaa käsiteltäväksi ja ratsastettavaksi kenelle tahansa aina lapsista lähtien.

Hoitaessa Mary on rauhallinen ja kärsivällinen, tamma voisi seistä paikallaan vaikka kuinka kauan. Tamma onkin mainio hevonen aloittelijoiden käyttöön ja monet ovatkin tamman avulla luoneet ensikosketuksensa isompiin hevosiin. Mary on sellainen kaikki käy -hevonen eikä vähästä hätkähdä vaikka ympärillä olisi isompikin kaaos. Varustamisen kanssa ei myöskään ole ongelmia.

Mary toimii hyvin sekä kärryiltä että selästä käsin ja tamman voi huoletta antaa aloittelijoidenkin ratsuksi ja ajettavaksi. Tamma kyllä huomaa jos selässä olija ei tiedä mitä tekee ja antaakin aloittelijoiden virheitä anteeksi suorastaan yllättävän paljon. Mary osaa kuitenkin käyttää aloittelijoita hyväkseen eikä tee mitään, mitä ei ole pakko. Osaava ratsastaja saa kuitenkin tammasta paljon irti, jopa sen näyttävän showhevosen, mitä tamma on nuorempana ollut. Tamma pitää uusista asioista ja haasteista, mutta jaksaa yllättävän paljon myös vanhojen asioiden toistoa.

Tamma on helppo kuljettaa ja erittäin rauhallinen myös uusissa paikoissa. Mary onkin yksi parhaista vaihtoehdoista seuralaiseksi nuorten hevosten ensimmäisille reissuille. Laumassa tamma on yleensä sovittelija ja rauhanpitäjä, sellainen kaikkien kaveri.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Red Hot Mahogany
rn, 156cm
VIR MVA Ch, KTK-I
ii. Rohan Jojo
rn, 156cm
iii. Payton
rt, 153cm
iie. Edytha
rn, 151cm
ie. Addisson
prn, 154cm
iei. Langdon
m, 153cm
iee. Githa
rn, 152cm
e. Hoofprints
rn, 150cm
Ch, KTK-II
ei. Nogah
trn, 153cm
eii. Killian Wilmot
m, 156cm
eie. Capucine
rt, 149cm
ee. Imogene Hallie
prn, 150cm
eei. Harper
m, 151cm
eee. Karissa
vrn, 152cm


Syntymäpäivä Rotu Sukupuoli Nimi Isä
09.12.2016 morgan tamma Red Picar Zarry Glow
08.04.2020 morgan ori Cascade's Red Star Rising Zodiac Stars
2021 morgan - - DD Ser Loras© Moonridge Morgans

Kilpailut

Päivämäärä Jaos Järjestäjä Luokka Tulos
07.02.2017 ARJ KK Bailador Show pleasure 2/22
01.01.2017 ARJ KK Bailador Show pleasure 2/20
05.01.2017 ARJ KK Bailador Show pleasure 2/20
05.01.2017 ARJ KK Bailador Show pleasure driving 2/20
02.02.2017 ARJ KK Bailador Show pleasure 4/22
02.02.2017 ARJ KK Bailador Informal show combination 3/22
05.02.2017 ARJ KK Bailador Show pleasure driving 4/22
11.02.2017 ARJ KK Bailador Show pleasure driving 3/22
11.02.2017 ARJ KK Bailador Informal show combination 3/22


Päivämäärä Jaos Järjestäjä Tulos Päätuomari
20.09.2016 NJ virtuaalitalli Mustang BIS1, MVA-SERT Welby
27.12.2016 NJ Marksman Sporthorses irtoSERT Kati
29.08.2018 NJ Einfall BIS1, MVA-SERT Welby
01.09.2018 NJ Prime Sporthorses BIS2, MVA-SERT Kati

Päiväkirja

22.07.2020 - Varsalauma koossa

Noin viikko sitten sain vihdoin yhdistetyksi tammalaumat ja varsakolmikko on tullut toimeen aivan mahtavasti. Aluksi jännitin miten lähes kaksi kuukautta nuoremmat tammavarsat pärjäävät Redin kanssa, mutta varsinkin reipas Vera on oikein mainio vastus Redille. Redi on osoittanut myös varsin hyviä sosiaalisia taitoja, sillä se on suurimmat leikki-innostuksensa kohdistanut lähinnä Veraan ja ymmärtänyt ihan itsekin antaa aremman Mandyn liittyä itse leikkiin halutessaan. Tässä on toki auttanut valpas emätammakolmikko, jotka ovat kyllä puuttuneet hyvin nopeasti jos Redillä alkaa touhu mennä yli.

Nyt varsakolmikko laiduntaakin yhdessä ihan kuin olisivat aina olleetkin keskenään. Varsat ovat selvästi laumautuneet ja viihtyvät todella paljon keskenään antaen näin emilleen aikaa levähtää. Nuorimpana emänä Suzy tuntuu ottaneen lapsenlikan toimen ja onkin yleensä se, joka pitää eniten varsoja silmällä. Ei kuitenkaan ole mitenkään outoa nähdä tammat laiduntamassa keskenään ja varsat riehumassa lähes toisessa päässä laidunta. Tämän hetken hittileikki tuntuu olevan hippa, joka huipentuu kiitolaukkaan kohti emätammoja ja voittaja on ilmeisesti se, joka ensimmäisenä törmää emänsä kylkeen.

Varsojen yhdistäminen on tehnyt kaikille hyvää. Redi on saanut Verasta painikaverin ja päässyt oppimaan varovaisemman Mandyn kanssa toimimista. Laumaan liittyneet Suzy ja Hope ovat myös opettaneet Redille lisää vieraiden aikuisten hevosten kanssa toimimisesta. Mary on saanut kaivattua hermolomaa, sillä se alkoi olla jo vähän helisemässä riehakkaan orivarsan kanssa. Onneksi ensi vuonna Marynkin varsalla olisi ikäisiään leikkikavereita.

12.06.2020 - Astutusmatkalla

Redi suoritti ensimmäisen pitkän matkansa! Aloitin orien etsinnän kesäkuun alussa viimeisten varsojen synnyttyä, ja osalle tammoista on jo tärpännyt. Marylle löytyi komea DD Ser Loras, jonka emää Copperfoxia ehdin ihailla kovin tamman vielä eläessä. Orin kasvattaja-omistaja vähän varoitteli sen luonteesta, mutta kokemuksesta tiesin Maryn tasoittavan todella mainiosti hankalampienkin orien luonnetta.

Maryn kiimaa oli seurailtu tarkasti ja kun aika viimein koitti, lastasin aamulla tamman ja varsan traileriin ja lähdin ajamaan kohti parin tunnin matkan päässä olevan tuttavani siittolaa. Redin kanssa oli tehty pienempiä ajolenkkejä, mutta tämä oli varsalle ensimmäinen pidempi matka. Kamerasta sain seurata kuinka matkanteko sujuu ja hyvinhän se sujui.

Perillä taluttelin hetken sekä Marya että Rediä tallin ympäristössä. Redi oli erittäin kiinnostunut kaikesta uudesta näkemästään ja teki innolla tuttavuutta aidan vierellä bongattuaan muita varsoja. Lopulta Mary lähti suoraan siemennetteäväksi ja jäimme Redin kanssa kahdestaan ulos. Oripoika ei ollut yhtään huolissaan vaikka emä hävisi, vaan keskittyi mieluummin napsimaan ruohoa ja tuijottamaan vapaana kulkevia kanoja.

Haahuilimme pihalla aikamme, kunnes Maryn kanssa oli valmista. Vein Maryn ja Redin niille osoitettuun pieneen tarhaan vielä ennen kotiin lähtöä. Maryn oli tarkoitus jäädä siittolalle siihen asti että tärppää, mihin toivon mukaan ei kovin kauaa mene.

09.04.2020 - Ensimmäinen kasvatti!

Viimeisen viikon olin kytännyt Marya suorastaan vainoharhaisena, sillä tamman laskettu aika alkoi lähestyä. Valtavan vatsan lisäksi tamma ei kuitenkaan osoittanut sen suurempia merkkejä lähestyvästä varsomisesta, joten oletin siihen olevan vielä aikaa.

Näin ollen voitte vain kuvitella ilmeeni, kun keskiviikkoaamuna karsinassa Maryn kanssa olikin pieni ruunikko varsa! Tamma oli päättänyt tehdä yllärin ja vielä viikkoa ennen laskettua aikaansa. Kaikeksi onneksi Mary vaikutti suoriutuneen varsomisesta mainiosti yksin. Varsa vaikutti syntyneen puolenyön maissa, sillä se oli jo kuiva ja nukkui kaikessa rauhassa. Herättyään se kapusi jaloilleen ja suuntasi saman tien maitobaaria kohti.

Varsaa ja emää katsellessa unohdin nopeasti ärsytyksen siitä, että ensimmäisen kasvatin syntymä oli jäänyt näkemättä. Tulihan sieltä reipas ja terve varsa! Ikävä kyllä varsa oli ori, joten sen kohtaloksi tulee koitumaan uuden kodin etsintä lähempänä syksyn vieroitusaikaa.


08.10.2019 - Uusi koti

Olin seuraillut hevosten myyntisivustoja sillä silmällä jo jonkin aikaa, mutta morganeja ei vaan näkynyt. Kirosin mielessäni sekaantumistani jälleen yhteen harvinaiseen rotuun ja päädyin näpyttelemään ostoilmoituksen. yersinio vastasikin nopeasti ja kertoi toimittaneensa kasvattinsa Alegreen myyntiin jokin aikaa sitten.

Suuntana siis Alegre. Epäilin kyllä kovasti olisiko Red Hot Mary oikein kunnon askellajihevosena sopiva käyttööni, mutta vähäisen tarjonnan vuoksi kaikki olisi katsastettava. Paikalle päästyäni Mary kuitenkin teki vaikutuksen ensisijaisesti hurmaavan rauhallisella luonteellaan. Huolellisilla orivalinnoilla tammalla olisi varmasti annettavaa myös yleisratsujen jalostukseen, joten päädyin tekemään kaupat. Samaan traileriin tuli ikään kuin puolivahingossa myös Maryn emä Hoofprints, jonka Alegren väki sai puhuttua minut ottamaan.

Tämä on virtuaalitalli, kaikki sivuilla esiintyvä tieto on kuvitteellista. Tämä on virtuaalihevonen, kuvissa esiintyvällä hevosella ei ole mitään tekemistä sivun tietojen kanssa.

This is a sim game stable. This is a sim game horse. The horse in the pictures has nothing to do with the information on the page.

Ulkoasu © M Layouts & Jasny   |   Kuva © Mtntop Morgans