Img

Domestic - DOM

Tästä Qismatin tarina lähti! Domestic on alusta asti ollut meillä se kaikista edustetuin verilinja. Onkohan tuo mikään ihmekään, sillä domesticeissa kiteytyy myös virtuaalisen arabianhevosen historia. Vain domesticien suvuissa on nähtävissä arabien kuuluisimpia nimiä.

Domesticit ovat erittäin monipuolisia käyttöhevosia, sillä niissä on mahdollista yhdistää eri verilinjojen parhaimmat puolet.

Img

Egyptiläinen - SEA

Egyptiläisestä verilinjasta sai alkunsa Qismatin kiinnostus myös muiden verilinjojen edustajiin. Ensimmäiset egyptiläisen linjan edustajat saapuivat jo aivan Qismatin alkuvaiheissa ja siitä lähtien niiden edustus onkin ollut vahvaa.

Egyptiläisessä linjassa kiteytyy arabialaisen nimitys maailman kauneimpana rotuna. Vaikka egyptiläisiä yleisimmin käytetäänkin vain näyttelytarkoitukseen, ovat ne silti monipuolisia käyttöhevosia ja kuin kotonaan showtunnelmaa vaativilla areenoilla.

Img

Puolalainen - PPA

Ensimmäiset puolalaiset olivat Qismatin vastaus arabiharrastajien kasvaneeseen kiinnostukseen eri verilinjoja kohtaan. Vaikka puolalaisten määrä ei koskaan ole kivunnut lähellekään egyptiläisten tai domesticien määrää, on niiden edustus ollut tallissa kuitenkin vahvaa alusta asti.

Jykevämmän rakenteensa ansiosta puolalaisen verilinjan edustajat ovat mitä erinomaisempia käyttöhevosia.

Img

Venäläinen - SRA

Venäläinen verilinja saapui meille vähän vahingossa eikä ole oikein saanut jalkoja alleen. Tulevaisuudessa olisikin tavoitteena saada venäläistä linjaa lähemmäs puolalaisen linjan tasoa ainakin meillä.

Venäläisen linjan jalostusta on tehty laukkaradat mielessä pitäen joka tuleekin hyvin esille hevosten ulkonäössä. Sen lisäksi että venäläiset ovat kuin omiaan laukkaradoilla, ovat ne myös kuin kotonaan muillakin kilpakentillä.